Bijzondere verhalen

Omdat de ervaringen vrij persoonlijk zijn, zijn een aantal ervaringen anoniem.

germa

Germa Scheepstra

Ik ben ongeveer 8 jaar geleden in aanraking gekomen met The Sportsclub. Daarvoor heb ik gesport bij andere fitnesscentra, maar hier kreeg ik weinig begeleiding. Bij The Sportsclub krijg ik wel de juiste begeleiding. Er wordt goed op je gelet, als je een oefening niet helemaal goed doet wordt je hier gelijk bij geholpen. De kinderopvang bij The Sportsclub is ook 1 van de redenen waarom ik bij The Sportsclub sport. Door de kinderopvang is het mogelijk om in de ochtend te sporten.
Na mijn zwangerschappen en het starten met sporten heeft Jacob ervoor gezorgt dat er een goed schema was, waardoor ik de juiste spieren aan het trainen was. Jacob blijft alert tijdens de trainingen en zorgt voor aanpassingen als dat nodig is.
Voorheen deed ik aan teamsporten, maar dit werd lastig in combinatie met mijn werk. Vandaar mijn keuze voor de sportschool. Een van mijn doelstellingen is afvallen en fitter worden. Na mijn 2e zwangerschap viel ik 24 kg af door middel van body support, onder begeleiding van Robert. Helaas kwamen de kilo’s in de zwangerschap er weer bij. Nu na mijn 3e zwangerschap ben ik gestart met body support onder begeleiding van Yvette. De kilo’s zijn er afgevlogen de afgelopen 10 weken. Er is 10 kg af en 20 cm buikomvang. Hierdoor voel ik me een stuk fitter en heb meer energie. Hier wordt ik een blijer mens van, daarnaast ook een leukere moeder. Nu gaan de kilo’s er iets minder snel vanaf, maar het programma is goed vol te houden. Eerst was het wel wennen om meer te eten. Ondertussen ben ik hieraan gewend. Elke 2,5 uur eten, dit moest in mijn systeem, nu geeft mijn lichaam aan dat het tijd is om te gaan eten. Het zijn fijne menu’s waar het hele gezin aan mee kan eten. De mensen in mijn omgeving zien nu ook dat de kilo’s eraf gaan, ik krijg fijne reacties van mensen. Vol enthousiasme vertel ik dan over body support en de goede begeleiding van Yvette. Mijn wens is om nu nog ongeveer 6 kg af te vallen. Daarna wordt het spannend om zonder de menu’s stabiel te blijven. De schema’s geven mij houvast. Ik kan af en toe uit eten gaan, maar maak dan bewuste keuzes.
Op dit moment sport ik in de Milon. Naast mij is ook mijn man gestart met sporten bij The Sportsclub. Ook hij doet de Milon. De Milon is voor mij ideaal. Twee rondjes, 35 minuten en ik heb een deel van mijn training gehad. Daarna altijd nog even 20 minuten cardiotraining.
Kortom: The Sportsclub is een fijne sportschool voor een breed publiek. Er hangt een ontspannen sfeer, zijn vele mogelijkheden en er is een goede begeleiding.

Alie Koster

Ik kwam in aanraking met The Blue Lifestyle Club doordat een collega van mij sport bij de
club, daardoor werd ik enthousiast en heb ik een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend
gesprek. Hieruit bleek dat in eerste instantie Personal Training voor mij de beste optie was.
Daarna heb ik nog een onbeperkt sporten abonnement erbij genomen. Omdat mijn
werkgever een overeenkomst heeft met Bedrijfsfitness Nederland kan ik heel voordelig
sporten. Voorheen wel bij andere fitness centra gesport maar zonder begeleiding had ik
geen houvast, was er geen doel en uiteindelijk dus geen resultaat. Mijn ervaring bij de club
is tot nu toe helemaal top en ben heel tevreden over de resultaten.

Ik heb corona gehad, ben reumapatiënt en had niet de energie om naar mijn werk te fietsen.
Daar was ik zo flauw van en werd mij bewust dat ik deskundigheid en goede begeleiding
nodig had om te leren gedoseerd te sporten en dat is heel goed gelukt.

Inmiddels heb ik geen corona klachten meer; mijn reuma blijft, maar de klachten zijn veel
draaglijker geworden door regelmatig en op de juiste manier te bewegen.

Ik heb het heel erg naar mijn zin, voel mij op mijn gemak en het personeel is bijzonder
gemoedelijk in de omgang en betrokken. Ze sturen op een vriendelijke manier aan op de
juiste uitvoering van de oefeningen.

Persoonlijk heeft The Blue lifestyle Club veel voor mij betekend: fitter, energieker en veel
vrolijker geworden. Ik heb totaal geen probleem meer met mijn fietstocht naar het werk en
wandelen met mijn vriend doe ik vaker en heb duidelijk een betere conditie. Neem ook veel
vaker het initiatief om iets te ondernemen.

Belangrijk is dat het niet alleen een sportclub is maar dat ook mensen met chronische
klachten hier heel goed terecht kunnen en iedereen die plannen heeft voor verbetering van
leefstijl zeker kunnen rekenen op een enthousiast welkom en deskundige begeleiding voor een perfect resultaat.
Screenshot 2022-01-13 11.10.57

Hendrika van den Belt

De laatste tijd werd ik ontevreden over mijn gewicht, ik vond dat er iets moest gebeuren en besloot dat ik toch weer aan mijn conditie moest gaan werken. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam terecht bij The Blue Lifestyle Club omdat het aanbod mij heel interessant leek. Ik dacht dat Personal Training geschikt voor mij zou zijn, maar dat vond ik duur en de Milon Cirkel is eigenlijk ook een vorm van Personal Training door de persoonlijke aandacht en begeleiding.  

Ik heb elders best lang fitness gedaan maar het beviel niet meer bij die club. Ook badminton vond ik heel leuk maar het werd lastig omdat mijn werktijden het niet toelieten ermee door te gaan. 

Gelukkig heb ik helemaal geen drempel ervaren om bij de club te gaan sporten. De instructeurs zijn heel enthousiast en bijzonder behulpzaam. Dat was een fijne positieve ervaring voor mij. Tot nu toen ben ik 6 kilo afgevallen in 3 maanden tijd waarvoor ik erg mijn best heb gedaan. 
Ik doe het Milon traject met een 12 weken voedingspakket. Uiteindelijk wil ik graag nog 15 kilo kwijt. De voedingsadviezen van Yvette zijn heel goed vol te houden, alhoewel ik het in begin nogal lastig vond om mij aan de hoeveelheden te houden; te veel. Gelukkig motiveerde Yvette mij tijdens te evaluaties heel goed zodat ik mij aan de adviezen hield en toch kilo’s af viel. 

Ik mag ook wel wat creatief zijn met de menu’s waarbij ik dan wel het aantal calorieën in de gaten houd. En als ik eens gezellig bij mij moeder ben dan genieten wij samen wel van iets lekkers. Dus af en toe een keer “buiten de lijntjes” heeft niet direct een negatieve invloed op mijn gewicht. 

Mijn gewrichten zijn ook veel soepeler geworden. Wat ik ook fantastisch vind is dat Yvette van dit soort resultaten ook heel blij wordt. 

Mijn collega’s constateren dat ik actiever ben geworden. Iedereen steunt mij ook en is belangstellend. Ik ben Locatie Assistent bij cliënten met een verstandelijke beperking en ervaar dat mijn energieniveau behoorlijk is verbeterd. Na afloop van mijn werk ga ik regelmatig nog 1 uur wandelen, waarvoor had ik in het verleden geen puf meer had. 
Echt helemaal blij geworden dat ik dit initiatief heb genomen.  

Ook in deze corona tijd voel ik mij heel veilig in deze club. Alle maatregelen worden goed in acht genomen en voldoende mogelijkheden om alles (toestellen e.d.) schoon te maken. 

Misschien is het mogelijk dat de muziek af en toe een beetje passend zou zijn voor de samenstelling van het publiek op dat moment. Het is fijn dat je bij de training prettige muziek hoort. 

Ik hoop, met ondersteuning van de instructeurs, mijn doelstelling te halen en lekker fit en ontspannen te kunnen blijven sporten.

Anoniem

Ik zag de aanbieding van The Blue Lifestyle Club al een aantal keren voorbijkomen op Facebook, ben 67 jaar en dacht als ik gezond ouder wil worden dan moet ik in actie komen. Nog nooit eerder ben ik lid geweest bij een sportclub of fitnesscentrum en ik moet toegeven ik had ook wel beetje een vooroordeel. Maar dat viel heel erg mee. Wat mij vooral bij jullie opviel is dat het personeel bijzonder vriendelijk is en oprecht persoonlijke aandacht heeft waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde. Ik had het al wel 10 keer gelezen en mijn zussen deden het ook en dacht toen: “ik ga aan de slag”.Wat betreft beweging is mijn conditie heel goed verbeterd. Ik doe de Milon Cirkel drie keer per week en kon het eerst bijna niet vol houden maar uiteindelijk ging het steeds beter. Ik had ook schouderklachten en Jacob (sportinstructeur medisch) heeft mij daarvoor behandeld en met speciale oefeningen gaat het steeds beter. Ook heel fijn dat je gebruik kunt maken van de sauna.Ik wilde mij fitter voelen en kwam erachter dat mijn BMI echt te hoog was. Yvette begeleid mijn voedingsprogramma en ik stond er versteld van hoeveel ik mocht eten. Ondanks dat ik zoveel eet ben ik 7 kilo afgevallen. Zes keer per dag een eetmoment en het nodige tussendoor zodat je geen trek krijgt en in de fout gaat. Uiteindelijk is mijn streefgewicht onder de 70 kilo.Ik heb ook last van mijn knieën en hoop door een gezonder gewicht dat die klachten ook verdwijnen. Mijn bloedruk is inmiddels lager geworden en misschien is het mogelijk om te mogen stoppen met medicijnen wat ik met de huisarts ga overleggen.Jullie zijn heel betrokken door altijd even te vragen hoe het gaat. Ik heb ook een les gevolgd “omgaan met stress”. Heel veel klachten zijn stress en angst gerelateerd. In die lessen leer je veel over het belang van de ademhaling en heb inmiddels ontdekt dat, als je bijvoorbeeld in een gespannen situatie zit of niet goed kunt slapen, deze oefeningen heel goed van pas komen zodat je prima kunt ontspannen.Regelmatig maak ik een wandeling met de buurvrouw en die maakt de laatste tijd weleens de opmerking; “niet te snel”. Doordat mijn conditie op een beter niveau ligt is mijn tempo hoger en houd het beter vol. Van mijn familie krijg ik ook de complimenten; “je bent heel goed bezig”; ze hadden het niet van mij verwacht.Met mijn doorzettingsvermogen en jullie steun ben ik heel tevreden en hoop dat mijn doelstelling wordt gehaald.

Erika de Vries

Via mijn werkgever kreeg ik een lijst van bedrijven waar wij met korting konden sporten en ik was al van plan om weer actief te worden. Ook de Blue Lifestyle Club stond op de lijst vermeld. Op verschillende sites heb ik mij laten informeren maar de andere sportscholen spraken mij niet aan. Het zag er bij The Blue Lifestyle Club allemaal heel professioneel uit.  
 
Ik heb een afspraak gemaakt voor een intake en aangegeven dat ik wilde gaan sporten om af te vallen en mijn conditie te verbeteren. Stien kwam met het advies van een Personal Training aangevuld met voedingsbegeleiding. Het leek mij een heel passend voorstel en stond te popelen om te gaan starten. Voor dit programma was geen korting via de werkgever mogelijk maar ik vond het zo interessant en besloot er voor te gaan. Door de intakes voor voedingsbegeleiding en schema’s voor het sporten kreeg ik de indruk dat er veel aandacht aan werd besteed.  
 
Bij The Blue Lifestyle Club sporten allerlei mensen van verschillende leeftijden en ook veel starters. Bijzonder geschikt voor iedereen die op welke manier dan ook actief wil worden. Gelukkig niet veel mensen met een houding van: "kijk mij eens". Daar voel ik niet prettig bij. Ik had wel enigszins een drempel. Afgelopen jaren bij verschillende sportscholen gesport maar dat was inmiddels 3 jaar geleden. Maar een nieuwe omgeving, onbekende mensen en nog nooit Personal Training gedaan was een hele stap. Er was ook de onzekerheid: “wat moet ik allemaal gaan doen en kan ik het wel aan”. Ik had Jimmy als instructeur voor Personal Training en hij was super gemotiveerd en met de nodige humor maakte hij mij ook enthousiast. Alles ging in overleg. Als het bijvoorbeeld erg warm was dan werd het schema daarop aangepast. Desalniettemin vond ik het best spannend want ik ben wat angstig aangelegd maar daar werd heel goed rekening mee gehouden. Wat betreft het afvallen heb ik nog niet zoveel resultaat bereikt maar dat heeft met gezondheidsklachten te maken. Wel een beter inzicht gekregen in mijn voedingspatroon zodat ik betere keuzes kan maken. De adviezen zijn goed toepasbaar en daardoor ook goed vol te houden. Ben veel bewuster gaan leven op weg naar een andere leefstijl.  
 
Het doel om mijn conditie te verbeten is in ieder geval bereikt. Van Yvette heb ik goede tips wat betreft voeding gekregen voor mijn fysieke klachten. Je merkt ook dat er veel kennis aanwezig is. Ook i.v.m. mijn bekkeninstabiliteit bleek Jimmy goed op de hoogte en kreeg ik oefeningen mee om thuis te doen. The Blue Lifestyle Club is echt geschikt voor mensen die met hun gezondheid bezig zijn, hier oprechte aandacht krijgen en er een persoonlijke benadering voor iedereen is. Een leuk moment was nog dat een stagiaire examen moest doen door een Personal Training te geven. Degene die bij de afspraak betrokken vond het ook fijn om daaraan mee te werken. Helaas slaagde het meisje niet maar ze kreeg een nieuwe kans.  
 
Ik heb veel positieve reacties gehad van mijn omgeving; een fijne uitstraling en ze konden merken dat ik beter in mijn vel zat.  
 
De gemaakte keus om bij jullie dit programma te volgen heeft mij een prima resultaat opgeleverd voor mijn zelfvertrouwen en fysieke conditie.  
 
Binnenkort heb ik contact met Yvette om hier nog een vervolg aan te geven. 

Jikke Suurd

Mijn zus en zwager sportten bij The Blue Lifestyle Club en ik vond dat er wat aan mijn conditie moest gebeuren en besloot mee te gaan om te kijken of het iets voor mij zou kunnen zijn.

Ik was nog nooit eerder bij een fitness centrum actief geweest; wel andere sporten gedaan maar om bij een sportschool te gaan starten was wel enigszins een drempel; eraan beginnen, hield in dat ik ook moest doorzetten.

Ondertussen bevalt het prima. In het begin kreeg ik veel begeleiding maar vond het prettig om na verloop van tijd mijn eigen gang te gaan. Als het nodig is kan ik altijd een beroep doen op een instructeur.

Ik doe fitness met schema en daarbij de voedingsbegeleiding. Dat is voor mij een goede combinatie en heel goed vol te houden. Helaas merk ik dat je, na af en toe een lockdown, wel weer op gang moet komen maar dat gaat nu weer prima. Het fitness schema wat ik nu volg bevalt mij uitstekend en mocht het nodig zijn dan trek ik aan de bel en heb de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een evaluatie en/of een nieuw schema.

Mijn doelstelling was om de conditie te verbeteren. Na een operatie en vermoedelijk dat ook de leeftijd een rol speelt merkte ik dat mijn conditie niet meer het gewenste niveau had. Vond dat ik er meer aandacht en inspanning aan moest besteden, ook om goed aan te sterken en ben toen met voedingsbegeleiding gestart. Tijdens het drinken van een kopje koffie op de club hoorde ik van iemand dat zij een goed voedingsprogramma volgende waarover ze heel enthousiast was en besloot daarmee ook te starten. Ben ondertussen op mijn streefgewicht en bijzonder tevreden.

Het heeft mij gebracht waarop ik hoopte en ondertussen is mij duidelijk welk voedingspatroon voor mij geschikt is zodat ik dat nu zelfstandig kan volhouden.

Op het tijdstip dat ik ga sporten er is er meestal een hele gezellig groep, ook het personeel is vriendelijk, maakt een praatje en het voelt heel fijn dat er aandacht voor je is. Wat mij betreft gaat het niet alleen om het sporten maar heeft ook de sociale kant een positief effect om het vol te houden.

Het valt mijn omgeving wel op dat ik vitaler bent geworden en mijn partner kan duidelijk merken tijdens onze wandelingen dat mijn conditie verbeterd is. Heel fijn om daarover complimenten te krijgen. Dat geeft mij een heerlijke gevoel van zelfvertrouwen.

Kortom; een heel goed besluit om te starten bij The Blue Lifestyle Club en met mijn inspanning en prima begeleiding van de instructeurs inmiddels een positief resultaat bereikt.

IMG-20210514-WA0013

Ali Hussein

Het is alweer een hele tijd geleden dat mijn vrouw en ik in contact kwamen met de club. Dat was destijds naar aanleiding van een actie om te gaan sporten in combinatie met afvallen. Het zag er uitnodigend uit en bij ons eerste bezoek was de sfeer heel ontspannen. Helaas moest ik i.v.m. mijn intensieve baan 2 jaar stoppen maar toen de situatie het toeliet, weer gestart.

Ik doe ook tafeltennis 1-ste klasse Friesland. Daarvoor moet je een goede conditie hebben en ik zocht een aanvulling om mijn conditie te verbeteren. Sinds een paar maanden ben ik heel actief op de club met bootcamp wat voor mij een nieuwe uitdaging betekende. Door de corona wilde ik toch blijven sporten en naast PT trainingen werd er Bootcamp aangeboden.

Het is heel leuk om bij de club te gaan sporten; je leert ook weer andere mensen kennen en die gezelligheid geeft ook energie. Ik ben sinds die trainingen al 5 kilo afgevallen. Dat merk ik duidelijk aan het dragen van mijn kleding en voel ik mij ook veel energieker. Uiteindelijk is mijn conditie is gigantisch verbeterd.

Voor Bootcamp zijn er verschillende schema's. Ik zou bij Bootcamp nog wel wat meer variatie willen. Het personeel heeft zeker de kennis om mogelijk een nieuw programma te maken. Misschien een combinatie van de schema's die er tot nu toe zijn; een soort van "hussel” schema.

Sinds kort doe ik ook Personal Training wat heel intensief is maar mij veel voldoening geeft. De begeleiding en persoonlijke aandacht vind ik fantastisch, heb een goede band met de instructeurs en de trainingen zijn ook heel afwisselend en ben blij met de nieuwe app.

Ik ga vol enthousiasme door en hoop met deze trainingen 75 kilo te worden. Toen ik ging starten was ik 83 kilo en het vetpercentage is inmiddels behoorlijk gedaald. Een aantal weken voedingsbegeleiding gehad en daardoor is het mij goed duidelijk geworden hoe ik met mijn voeding moet omgaan en daar houd ik mij aan. Met dit voedingstraject en intensieve trainingen kan ik zeker mijn doel bereiken. Laten we hopen dat binnenkort de deuren van de club weer open mogen. Dan maak ik afspraken voor weeg-momenten zodat ik gemotiveerd blijf. Mijn partner is ook heel blij en zegt: “ik heb jou nog nooit zo meegemaakt”. Zij deelt opgetogen via de familie app: “Ali is behoorlijk afgevallen”. Ben van plan om binnenkort samen met haar Bootcamp te gaan doen.

Wij trainen in een groep waarvan iemand die al lang lid is ook de andere leden in aanspoort om actief te blijven.

Ik realiseer mij dat ik nu gelukkiger ben doordat ik deze resultaten heb bereikt, op de club meer mensen heb leren kennen in een goede sfeer en daardoor een rijker sociaal leven heb. In deze corona tijd heb je meer beperkingen en is dan deze mogelijkheid om buiten te kunnen sporten bijzonder welkom.

Voor al het personeel: “blijf zo doorgaan, ik ben enthousiast en samen bereiken we onze doelen".

Coby Reitsma

Het is al heel lang geleden dat ik bij The Blue Lifestyle Club (toen The Sportsclub) ben gestart. Dat was op de locatie aan de kade te Drachten en heb inmiddels verschillende eigenaren voorbij zien komen. Daarvoor heb ik altijd teamsporten gedaan: volleybal, voetbal, zwemmen en (race)fietsen.

Toen ik een kindje kreeg en kort na die tijd weduwe werd stond ik er alleen voor en dan is het lastig om tijd vrij te maken voor een teamsport vanwege de vaste tijden en om die reden ben ik een paar jaar niet actief geweest.

Ik wilde dus ergens gaan sporten waar ik niet alles vooraf hoefde te plannen; toen bij jullie gestart. In het begin nog weleens groepslessen gevolgd.

Voor de lockdown ging ik 4 x per week sporten. Toen ik jong was sportte ik voor m’n plezier, maar bij het ouder worden ga je meer gericht kijken: “wat is beter voor m'n gezondheid”. Ben nu heel bewust met mijn lichaam bezig. Ik heb 2 jaar geleden borstkanker gehad en na 6 weken weer begonnen met sporten. Voor mij een hele belangrijk reden om fit te blijven. Ik heb Jacob destijds gebeld en gevraagd wat kun je voor mij betekenen. Hij heeft toen een speciaal schema voor mij gemaakt. Ik heb nog een beetje last van mijn arm en doe daar speciale oefeningen voor. De controles zijn ook gelukkig goed.

In die periode ben ik heel goed begeleid en dat heeft het herstel bijzonder goed gedaan. Als ik niet had gesport had ik er mogelijk anders voor gestaan. Op dit moment, tijdens de lockdown, doe ik bootcamp en morgen krijg ik een persoonlijke training. Het personeel is bijzonder creatief om zoveel mogelijk aan te bieden zodat we thuis, en ook op locatie buiten kunnen sporten.

Vindt het een goede start van mijn dag om te beginnen met sporten. Tussendoor ben ik nog veel aan de wandel. Het helpt mij ook om mijn hoofd leeg te maken wat dan weer energie geeft om met tegenslagen om te kunnen gaan. Maak nu heerlijke wandelingen met mijn dochter en kleinkind.

Sporten bij The Blue Lifestyle Club is zeker voor iedereen geschikt. Ook ideaal voor ouderen. De goede persoonlijke begeleiding is veel verbeterd in de laatste jaren. Je voelt je daardoor niet onzeker. Ook een goede club voor mensen die aan hun gewicht willen werken. Er worden effectieve programma's aangeboden en intensief begeleid. Opmerkingen van andere klanten geef ik door als mogelijk verbeterpunt; zorgen voor opbouwende kritiek. Het valt mij op dat er met die reacties iets gedaan wordt en voel me daardoor serieus genomen.

Het sociale aspect, door af en toe met iemand een kopje koffie/thee te kunnen drinken en even gezellig bij te praten, is voor mij heel belangrijk. Ik ben alleenstaand en dan is zo'n “trefpunt” zeer welkom. Dat mis ik nu echt wel. Ik hoop dat het binnenkort weer mogelijk is om met z'n allen te kunnen sporten en de reuring in de club terug is.

IMG-20210315-WA0002

Miranda Reitzema

Vorig jaar is een vriendin van mij bij The Blue Lifestyle Club gaan sporten en ik was zelf ook op zoek. Toen ben ik met haar meegegaan en ik vond het meteen heel leuk. Wat mij opviel was dat er altijd eerst een uitgebreide intake wordt aangeboden voor overleg welk doel je wilt bereiken en dat sprak mij heel erg aan.

Ik ben zelf wel een actief persoon en vindt het leuk om te bewegen. Een hele periode aan volleybal gedaan, maar dan zit je vast aan geplande tijden en dat vond ik lastig. Als je dan op internet zoekt valt het op dat er veel “gepronkt” wordt met een fit-body en dat vond ik niet prettig.  Dat gevoel heb ik bij deze club niet; iedereen kan er op z’n gemak zichzelf zijn.
Afgelopen jaar heb ik ook ervaren dat het contact met andere mensen leuk en een stimulans is om in actie te komen om naar de club te gaan. Het abonnementsgeld is de all-in prijs. Je wordt daarvoor goed begeleid, hebt regelmatig een evaluatie en aan de uitleg voor het gebruik van de apparaten wordt veel aandacht besteed. Je weet dan waar je aan toe bent en komt niet voor extra kosten te staan.

Begin januari 2020 was ik heel gemotiveerd bezig maar helaas kwam daarna de lockdown. Ik vind het erg jammer dat ik nu niet naar de club kan gaan want daar ben ik toch gemotiveerder dan thuis.
Ik ben mij toen meer op een voedingsschema gaan richten en na 1 juli 3 of 4 x per week erbij gaan sporten. Deze combinatie gaf mij bijzonder veel ontspanning en ook een goed resultaat. Het doel was om een aantal kilo’s af te vallen en dat is gelukt. Als je dan op de weegschaal staat en er is in een week tijd 1,5 kilo af wordt je echt blij.

In het begin moest ik wel wennen aan de hoeveelheden die in de menu’s werd aangeboden. Uiteindelijk veel van voedingsbegeleiding geleerd en ik kwam erachter dat ik eigenlijk meer moest eten. Ik heb nu meer inzicht en ook duidelijkheid welke tussendoortjes geschikt zijn en gelukkig af en toe gerust iets lekker mag nemen.
In overleg met Jimmy heb ik hele goede tips en een schema gekregen voor werken aan meer spieropbouw.

Als je op vaste tijden sport kom je regelmatig dezelfde mensen tegen, je leert elkaar kennen en zo wordt het ook, naast het actief  sporten, een sociaal gebeuren. Door de vriendelijkheid van het personeel voel ik mij altijd heel welkom.

Van mijn omgeving krijg ook vaak een compliment goed gemotiveerd bezig te zijn. Op mijn werk valt het op dat ik andere eetgewoontes heb en dat maakt hen nieuwsgierig.
Trouwens in die tijd werd er op mijn werk van alles aangeboden; pizza en taart enz. Ik werd daardoor wel op de proef gesteld.

Terug kijkend heb ik ontdekt dat ik trots ben op de discipline die ik heb getoond om deze doelen te bereiken. En ik hoop dat we binnenkort weer naar de club kunnen om elkaar te zien en mijn conditie goed te onderhouden.

Anne

Destijds ben ik via Facebook met jullie in aanraking gekomen. Die aanbieding toen leek mij een heel goed plan.

Ik heb twee proeflessen gedaan en daarna mijn vriend ook uitgenodigd om samen te gaan sporten. Dan heb je een stimulans om te blijven gaan. Helaas is in verband met corona de fysieke inspanning bij de club er nog niet echt van gekomen.

Ik was veel te zwaar en vond het tijd om actief te worden en aan mijn gewicht te werken. Jammer genoeg ben ik eigenlijk niet sportief aangelegd maar als je iets wilt bereiken moet je doorzetten. Een aantal jaren terug heb ik in Leeuwarden gesport; heerlijk met een sauna en de mogelijkheid om te zwemmen.

Ik vond het wel spannend om weer naar een andere sportschool te gaan, maar als je dan met je vriend gaat pep je elkaar wel op. Dat stimuleert mij enorm.

Jullie maken je heel goed bekend via social media en het personeel is bijzonder vriendelijk en spontaan. Het begeleiden tijdens het sporten mag wat mij betreft wel een beetje intensiever. Het is goed voor mij dat ik gepusht word; niet te vrijblijvend. Kim doet de begeleiding van het voedingstraject en dat gaat bijzonder goed. We hebben af en toe een kort gesprek om te evalueren. Omdat wij niet op de locatie binnen kunnen sporten probeer ik dat thuis zoveel mogelijk te doen en ik merk wel aan mijn gewrichten en spieren dat het nu allemaal veel soepeler gaat.

De resultaten zijn gelukkig “monsterachtig”; ben nu in 8 weken al 7 kilo kwijt. De menu’s zijn super geschikt om vol te houden. Ik heb nog nooit zo’n mooi dieet gehad. Ben weleens een beetje ongeduldig maar volgens Kim gaat het prima.

Ik ben een bourgondiër en dan blijft het altijd opletten. Uiteindelijk is het voor mij wel fijn dat er nu in coronatijd geen feesten en partijen zijn zodat ik ook niet in de verleiding kom om veel te snoepen.

Ik ben wel iets smaller in het gezicht geworden maar het valt mijn omgeving nog niet echt op. Dat heeft trouwens ook te maken met de kleding die ik tot nu toe draag. Veel ruime truien, maar nu er afspraken gemaakt mogen worden in de kledingwinkels moet het maar eens van komen. Toch merk ik dat mijn conditie behoorlijk is verbeterd. Die 7 kilo dat scheelt echt wel!! Ik wil uiteindelijk 15 kilo kwijt.

Heb ook wel behoefte aan contact maken met anderen in de groepslessen. Misschien is het mogelijk dat iets meer te stimuleren, dat heb ik nodig. Het sociale gebeuren daarvan spreekt mij bijzonder aan; ik ben een gezelligheidsmens.

Het zou ook leuk zijn om een soort survival te organiseren en dat je daarvoor gezinsleden of vrienden mag uit nodigen zodat zij ook kennis kunnen maken met de club en zien wat er allemaal te doen is. Bijvoorbeeld in de vakantieperiode als het iets rustiger is. Ik herinner mij nog dat wij vroeger voor de schoolvakantie apenkooi deden, geweldig vond ik dat.

Ondanks dat we niet voluit kunnen gaan met sporten heb ik toch veel bereikt. Dus vol goede moed doorgaan op weg naar 15 kilo minder en een blijvend goede conditie opbouwen.

Anoniem

Voorheen sportte ik bij een andere sportschool voordat ik naar The Blue Lifestyle Club in Drachten (voorheen The Sportsclub) ging. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de Club en zij sport daar ook nog steeds. Zij maakte mij enthousiast en heeft mij meegenomen voor een proefles. Daarna ben ik direct lid geworden. 

Het is kleinschalig en dat ervaar ik als heel erg positief. De instructeurs zijn ook allemaal heel betrokken. Er wordt goed opgelet wat je aan het doen bent; de aandacht is echt optimaal. 

Mijn plan was om af te vallen en ik kreeg goede informatie over de Milon Cirkel en Body Support, een voedingstraject. Het leek mij heel interessant en met een aantrekkelijke aanbieding heb ik de stap genomen. Doordat ik samen met vriendin kon gaan was er voor mij geen drempel. Ik vermoed dat, als ik er alleen aan had moeten beginnen, er mogelijk wel aarzeling was geweest. 

Uiteindelijk ben ik 12 kilo afgevallen. Ik was, toen ik begon een aantal jaren geleden met behulp van Stien, ook goed op weg maar daarna kreeg ik een ongeluk en een burn-out. Met als gevolg helaas weer terug naar mijn oude gewicht. Wel ben ik in die tijd steeds blijven sporten maar had niet de discipline om weer met Body Support te starten. 

Van alleen sporten viel ik niet af. Toen heb ik ervoor gekozen om met RETO te beginnen en dat gaat bijzonder goed. 

Ik maak mij wel een beetje zorgen hoe het zal gaan als dit traject is afgelopen want ik wil natuurlijk graag op dit gewicht blijven. Met Stien heb ik afgesproken om elke week op de weegschaal te gaan en mogelijk daarna langzaam af te bouwen om te ervaren hoe het verloopt. Ik kan, als ik nu mijn weegmoment blijf plannen, op tijd bijsturen. Heb op dit moment hierbij echt begeleiding nodig. 

Mijn lifestyle is zeker verbeterd. Drink nu geen alcohol meer en laat het, als ik af en toe iets lekkers neem, niet uit de hand lopen. Het voedingsprogramma is perfect te doen. Je hebt geen trek; ik krijg zelfs meer dan genoeg te eten en dat past prima bij mij. 

Ook met de feestdagen goed opgelet. ’s Avonds eet ik dan lekker mee en ook na afloop gewoon een kop koffie met een bonbon; heerlijk. Daar geniet ik dan enorm van, terwijl er daarvoor soms 3 bonbons naar binnen gingen. Ik heb ontdekt dat meer niet lekkerder is en het geeft je veel meer voldoening niet in de fout te zijn gegaan. 

Nu de club niet open is ga ik veel wandelen met de hond om wel de fysieke inspanning op peil te houden. 

Wat ik ook bijzonder vind is dat mijn zoon, 21 jaar en op kamers woont, heel enthousiast is. Zijn opmerking: “we hebben kortgeleden een gerecht gegeten wat ik heerlijk vond mag ik het recept” zegt genoeg. De kinderen vinden het eten heel smakelijk. Helemaal geen gemopper, dan zou het lastiger kunnen worden om vol te houden maar dat is niet aan de orde. 

Ik durfde voorheen niet eens meer naar mezelf te kijken op bijv. een foto. Ging dan bijna over mijn nek van mezelf. Soms als ik bijv. op bezoek ging dan dacht ik: “ga ik wel in die stoel passen”. Die 12 kilo minder heeft erg veel met mijn eigenwaarde gedaan. Ik voel mij nu ook veel vrijer. 

Van mijn omgeving krijg ik ook zoveel positieve bevestiging wat mij motiveert om door te gaan. Ik heb vandaag met mijn dochter een paar broeken besteld van maat 40; dan denk ik; Yes. Voorheen had ik een hekel aan shoppen maar nu is het fantastisch, zeker als het dan naar een maatje kleiner kan. 

The Blue Lifestyle Club is heel geschikt voor iedereen die wil sporten en met lifestyle aan de slag wil gaan. Je wordt deskundig begeleid en altijd hartelijk ontvangen. 

Het is een enorm pluspunt dat je er jezelf kunt zijn; ben helemaal op mijn gemak. Heerlijk sporten en het maakt niet uit hoe je er daarna uit ziet om te kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie in de gezellige zithoek. Moet zeggen dat ik dat nu heel erg mis. 

Het is mij nog nooit overkomen dat ik geen aandacht kreeg. In samenwerking met het team heb ik een goed evenwicht gevonden; heerlijk sporten, perfecte begeleiding, prima voedingsadviezen en persoonlijk betrokken. Mijn doel is bereikt en ben zeer gemotiveerd. 

Anoniem

Jaren geleden heb ik ook getraind bij The Blue Lifestyle Club (voorheen The Sportsclub). In tussentijd kreeg ik de kinderen en heb in die periode niet gesport. Nog wel andere activiteiten gedaan wat op dat moment meer in de buurt was en geschikter i.v.m. kleine kinderen.
Toen ik op een gegeven moment met mijn gewicht aan de slag wilde gaan en op zoek was naar een goed programma ben ik weer bij de The Sportsclub terecht gekomen. Ook omdat het Milon trainingsprogramma mij heel goed aansprak en nu prima bevalt. Gewoon fitness vind ik minder leuk. Op dat moment is ook mijn vriendin gestart en nog steeds enthousiast.

Ik ben begonnen met een 8 weken voedingstraject; Body Support. Op dit moment volg ik het Reto programma. Nadat ik was gestopt met Body Support viel ik weer terug in mijn oude patroon; was wel afgevallen ondertussen. Nadat ik gestart was met Reto kwam aan het licht dat ik suiker had. En toen ging de knop goed om; er moest wat gebeuren.

Gelukkig ben ik nu zonder medicijnen voor de suiker en inmiddels 6 kilo afgevallen. Om de 3 maanden wordt mijn suiker gecontroleerd en het is gelukkig nog steeds stabiel. De voedingsbegeleiding krijg ik bij Stien en heb bij haar ook weleens een leuke groepsles gedaan. Heb regelmatig een meet/weegmoment om te zien hoe het gaat.

Nu we op dit moment niet binnen kunnen sporten probeer ik zoveel mogelijk te wandelen met de hond. Mijn doelstelling is nog een aantal kilo's af te vallen. Met dit voedingstraject is het heel goed vol te houden omdat je meer dan genoeg mag eten, het gevoel van honger/trek je niet gaat overvallen en natuurlijk de positieve reacties uit mijn omgeving die bijzonder motiveren. Ik kwam erachter dat ik voorheen soms zelfs te weinig at. Ik pas de menu’s wel iets aan voor het gezin, maar dat is prima te doen.

Heel fijn dat ik mij nu veel fitter voel, en ik kon stoppen met de medicijnen. De begeleiding en aandacht voor de klanten is optimaal en ze zijn er altijd voor je als het nodig is voor extra begeleiding, een evaluatie en gewoon de nodige aandacht. Uiteindelijk ben ik heel tevreden met dit resultaat en op weg naar mijn doel heb ik er alle vertrouwen dat het zeker gaat lukken.

Wierd

Wierd Visser

In februari was er via Facebook een actie en op die manier ben ik opnieuw in aanraking gekomen met The Sportsclub. In het verleden, 12 of 13 jaar geleden, ben ik ook hier actief geweest. Deze actie was voor mij een uitdaging voor 6 weken. Ik was te zwaar en voelde mij lamlendig. In die tussentijd heb ik met mijn vrouw bij een ander fitnesscentrum gesport. Ik doe graag aan hardlopen en pak dat zo nu en dan weer op.
Vind het voor een sportschool wel een bijzondere taak om het interessant te houden voor hun leden. Aandacht blijven geven aan de klant heeft voor mij zeker prioriteit.
Ik had hielspoor en moest heel voorzichtig doen. Ben daardoor bij Jacob terecht gekomen en hij heeft mij goed aangepakt. Het was best een best zware training maar goed te doen. Hij is heel goed in het begeleiden van mensen met fysieke klachten. Ik moest insuline spuiten vanwege mijn diabetes en ben gaan proberen om minder te spuiten, actief te bewegen en anders te eten om te ervaren wat er mogelijk was. Nu ben ik helemaal van de insuline af. Dat resultaat motiveert mij om actief te blijven. Uiteindelijk raakte ik 12,5 k kwijt. Wel contact gehad met het ziekenhuis voor overleg in verband met eventuele risico’s. Nu nog een lichte medicatie nodig, maar ik hoef niet te meer spuiten
Iedereen kan hier terecht en ik voel mij bij The Sportsclub bijzonder op mijn gemak. Je hoeft geen speciale outfit te dragen om je hier thuis te voelen. Ik kreeg hele leuke reacties op mijn gewichtsverlies. Voel mij veel fitter, beweeg me gemakkelijk en heb meer uithoudingsvermogen. Altijd die extra kilo meeslepen daarvan merk ik nu pas hoe lastig dat was. Ben van plan om nog 10 kilo af te vallen en ga nu ook hard lopen. Dat lopen lukt nu ook veel beter doordat ik gewicht ben verloren; voel me top! De instructeurs hadden er ook aardigheid aan om, met het voor mij te volgen schema, de grens voor mij op te zoeken.
Ik had veel kleren die veel te klein waren en schiet er nu met gemak in en natuurlijk ook nieuwe kleding gekocht.

Kortom ik heb een heel positief resultaat behaald en ben nog van plan om zeker meer gewicht te verliezen en fit te blijven.

karin van de schuit

Karin van de Schuit

Ik had van te voren geen twijfels want ik was zelf al begonnen met afvallen. Ik wilde zelf nog een behoorlijk aantal kilo’s kwijt en ik wist van mij zelf dat dat niet alleen met minder eten ging lukken. Ik wilde graag mijn hele leefstijlpatroon aan passen. In overleg met Jacob, heb ik gekeken naar een programma die het beste aan zou passen om mijn doelen te bereiken. Vooral de combinatie van wat jullie aanboden, in 8 weken om aan de slag met sporten en voeding, sprak mij aan. Mijn buurman komt ook geregeld bij jullie, en hij was voor mij de stok achter de deur, om toch de stap naar de sportschool te zetten.
Het begin toen ik startte met het sporten en de voeding was dit wel even wennen. Ik was zelf gewend om 1400 calorieen te eten op een dag en toen kwam Robert aan met een menu van 2000 calorieen, maar begon hierdoor weer wat aan te komen, en dat werkte niet echt motiverend, maar samen hebben we gekeken wat uiteindelijk wel bij mij paste. Ik heb besloten om na de acht weken door te gaan met 10 weken om toch meer resultaat te halen en meer af te vallen. Langzaam aan heeft het sporten en de voeding wel effect, alleen niet de aantal kilo’s die ik hiervoor snel verloor. Voordat ik begon met het hele programma met sporten en eten was ik al 25 kilo afgevallen dus gaat het nu wat trager dan in het begin. Maar het weegmoment blijft voor mij de stok achter de deur, die ik nodig heb om door te zetten.
Of ik mij nu nog volledig aan de menu’s houd.? Meestal wel, hier en daar heb ik wel een feestdag gesmokkeld. Maar ja dan hou je er rekening mee en dat is nu ook mijn principe van het omdenken. Je mag best even een keer zondigen maar zolang je er maar rekening mee houd en de volgende dag er wel op aanpast ?
Voor mij was het een drempel om naar de sportschool te gaan omdat ik het idee had van opgepompte getatoeëerde gasten en daar loop ik tussen met m’n overgewicht. Jacob heeft mij de eerste week begeleid ( en nog steeds), en die zei: kijk eens om je heen en je bent niet de enige. Hij zei je moet gewoon omdenken in plaats van te denken “oh god ze kijken allemaal naar me”. Zei hij kan je ook denken “ja daag, ik ben al 30 kilo kwijt en ik ben hier om er verder aan te werken” dan heb je een hele andere instelling.
Wat heeft het persoonlijk voor mij betekent? Ja echt een gevoel van kijk eens ik kan het dus wel! Het geeft mij zelfvertrouwen en meer energie. Ik dacht altijd ik werk al de hele dag dus ik heb energie zat maar nu denk ik ooh ik kan voor het werk nog wel even sporten. Voorheen dacht ik, ik heb avond dienst, maar even rustig aan voor ik moet beginnen. Maar serieus je krijgt van het sporten echt heel veel energie voor terug.
Hoe reageert jouw omgeving? Het motiveert enorm, omdat het nu zichtbaar wordt, omdat ik nu al 40 kilo kwijt ben, dus dat gaat wel opvallen dus en dat motiveert mij juist om door te gaan. Ik doe het niet voor mijn omgeving maar het is ook wel leuk dat mensen in de sportschool het gaan zien, ze zeiden zelfs: “je krijgt al echt een smal bekkie.” Dat motiveert wel om door te gaan!
Gerda Renkema

Gerda Renkema

Via Facebook hoorde ik van de actie. In januari begonnen en inmiddels ben ik 25 kg kwijt. Met Milon en Body Support.
Mijn vader sport hier en ik kreeg daardoor zijn ervaringen altijd mee. Toen ik van de actie met BS hoorde dacht ik nu ga ik het echt doen met begeleiding. Tot eind juli BS gedaan met evaluaties en ik volg de voedingsadviezen nog steeds. Vind het nu ook gemakkelijk vol te houden. Mijn spijsvertering is ook veranderd en de behoefte aan zoet is heel erg afgenomen. Ik kom er niet meer aan. Het is net of het tussen je oren heel anders is. Positieve mind set. Veel meer bewustwording. Best wel heel streng voor mijzelf geweest. Als je dan resultaat ziet motiveert dat bijzonder. Het gaat bij je leven horen. Daar stap ik niet meer vanaf. Soms lastig als je ergens bent. Geen twijfels gehad om eraan te beginnen. Er waren goede voorbeelden van resultaten en ik had ook geen twijfels om deze sportsclub binnen te stappen. Wel gehad elders; maar hier niet.
Voel mij veel fitter nu. Robert gaf als voorbeeld stel dat je al die extra kilo’s die je nu kwijt bent de hele dag mee zou moeten dragen. Ik had ook veel fysieke klachten; b.v. mijn heupen en knieën. Nu niet meer. Het is veel leuker om kleding te passen. Wil er graag nog 2 of 3 kilo af. Sporten is voor iedereen belangrijk, je voelt je veel prettiger. Iedereen kan hier terecht. Het is voor een breed publiek. De mensen die je hier sporten zijn wel een afspiegeling van de maatschappij. Bij Basic Fit voelde ik mij bekeken. Vind het hier heel fijn en gezellig. De sportinstructeurs zijn ook hartelijke en enthousiast. Begeleiding is heel belangrijk geweest om gemotiveerd te blijven. Het resultaat heeft mij ook veel meer zelfvertrouwen gegeven. Mijn man zegt: “je bent veranderd je laat je meer zien, en bent niet meer geremd”. Hij moest er zelfs een beetje aan wennen. Omgeving reageert heel positief. Ze vinden mij heel standvastig. Mensen herkennen me soms eerst niet eens; “is ze dat wel? o ja toch Gerda”.
Ik heb een gezondheidsscan gedaan op het werk. Bloedruk, hartslag en cholesterol; allemaal naar de juiste waarden gegaan.
Mijn ervaring met de Milon is heel positief omdat dat het intensief is en weinig tijd kost.
HendrikvdKlok1

Hendrik van der Klok

Naar aanleiding van een bedrijfsongeval met als gevolg een operatie moest ik op advies van de behandelend arts een sportclub zoeken. Ik heb meerdere bezocht en hier werd mij aangeboden waarnaar ik op zoek was. Jacob heeft ervoor gezorgd dat ik met een prima schema bij de fysio gym mijn arm bijna helemaal weer kon strekken en ook een deel van de kracht terug kwam. Toch blijft er tot nu toe een lichte beperking; wel een hele goede verbetering. Na 7 maanden kon ik mijn werk weer oppakken. De prognose was dat het ongeveer 1,5 jaar zou duren voordat ik mijn werkzaamheden kon hervatten. Je krijgt hier een deskundige begeleiding. Ik vind sporten in een groep heel leuk. We hebben elkaar goed te leren kennen en zijn ondertussen een beetje familie van elkaar geworden. Met koffie of thee is er altijd een heel gezellig moment na de les. Ook motiveren wij elkaar. Ik was tot nu toe niet actief op het gebied van sport, maar vanwege het advies er toch aan begonnen.
Ook nog de afvalcursus (Body Support) gedaan. Ondertussen ben ik 9 kilo afgevallen; 13 weken geleden begonnen en werk er hard aan. Zeker 2 x per week bezoek ik The Sportsclub. Wat betreft de voeding is het in principe regelmatig eten maar dat is lastig omdat ik in een 5 ploegen dienst werk. Ik let vooral op het aantal calorieën per dag. Elke week heb ik een evaluatie met Yvette. Toen ik ging starten met de Body Support gebeurde er in het begin niet zoveel. Langzaam aan ging ik gewicht kwijt raken. Mijn partner doet ook mee. Ik kook; ze moet dus wel mee doen en heeft ook resultaat.
De tijden dat ik hier sport zie ik over het algemeen de wat ouderen en is het redelijk rustig in de club. ‘s Avonds is het veel drukker. Iedereen kan hier terecht om te gaan sporten. De bezoekers zijn wel een afspiegeling van de samenleving. Ik ben van plan de Milon Cirkel mogelijk nog een keer te proberen.
Het afvallen betekent voor mij persoonlijk dat ik mij veel gezonder voel. Vanwege een te hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol moest ik kilo’s kwijt en dat is nu bijzonder goed gelukt.
Ieder half jaar ga ik naar de huisarts voor controle. Dat is voor mij ook een goede reden om te blijven sporten. Het doel is om binnen 1 jaar nog 10 kilo aan gewicht kwijt te raken. Gewicht verliezen rond de buik gaat wel moeilijk maar inmiddels gaat mijn eigen veters strikken weer perfect. Mijn omgeving valt het wel op; vooral de kleinkinderen. Kreeg nog weleens de opmerking “opa wat heb jij een dikke buik”. Ze zien mijn buik nu niet meer. Kortom ik ben heel tevreden en sport hier naar tevredenheid met goede resultaten.
Auke

Auke Veenstra

Ik was op zoek naar een sportactiviteit onder begeleiding met de nodige deskundigheid i.v.m. mijn ziekte fibromyalgie. Ik was ook van plan om met mijn gewicht aan de slag te gaan. Twee jaar geleden ben ik hier ook geweest, ben toen afgehaakt. Kreeg geen goede uitleg van de instructies. Wilde het uiteindelijk toch nog een keer proberen. Begin dit jaar kon ik niet eens uit de auto komen vanwege mijn fysieke klachten. Bij Ortius te Heerenveen ben ik ook begeleid. Stress was voor mij moeilijk te hanteren en is van invloed op mijn ziektebeeld. Toen kwam er duidelijk een verbetering.
Veel onverklaarbare klachten. Ook veel last van mijn voeten. Toen ik hier begon kwam ik in aanraking met Jacob; ik kreeg duidelijke uitleg en had een goede klik met hem. In de fysiogym groep heb ik een aantal keren meegedaan en kreeg daarna mijn eigen schema. De gezelligheid in de groep ervaar ik als heel positief.
Mijn ervaringen tot nu toe zijn fantastisch. Ik wil hier nooit weer weg. De ondersteuning die Jacob geeft is heel bijzonder. Daarna kreeg ik contact met Robert voor de voedingsbegeleiding. Ik wist dat mijn klachten zouden verminderen bij gewichtsverlies en dat daar zeker een hele uitdaging lag. “Ik voel mij nu echt super” en mijn zelfvertrouwen is terug. In april van dit jaar was ik 95 kilo en inmiddels is de 81 kilo bereikt. Hierbij is het vetpercentage ook goed verlaagd. Bij mijn vorige werkgever werd mijn contract van 30 uur per week niet verlengd omdat de fysieke klachten dat niet toelieten. Door te sporten en een veel betere conditie ben ik inmiddels van werkgever veranderd en heb een contract van 40 uur per week in de dagdienst en kan ik die baan heel goed aan. Had destijds ook niet genoeg ontspanning en kon mijzelf niet opladen. De eigenschap om altijd voor iedereen klaar te staan heb ik nu ook beter onder controle.
Mijn vriendin traint hier ook; 9 kilo afgevallen. Natuurlijk neem ik af en toe een tussendoortje en is een biertje op zijn tijd echt genieten. Heb de rust en regelmaat gevonden en voel mij gelukkig. Bij The Sportsclub is veel betrokkenheid onder het personeel. Altijd vriendelijk en de aangeboden evaluaties zorgen voor motivatie. Ik adviseer mensen om hier naar toe te gaan. Deel mijn ervaringen ook in mijn omgeving. Het scheelt ook bij het inkopen doen. Het is over het algemeen alleen voeding wat we kopen. Het heeft persoonlijk veel voor mij betekend.
Mijn omgeving is de verandering natuurlijk ook niet ontgaan. Mijn buurman was altijd super slank. Hij had een leuk jasje. De afspraak was dat als ik rond de 80 kilo zou zijn het jasje naar mij ging. Nu dat is gelukt. Samen op de foto gegaan; dat voelde geweldig. “Je moet niet meer afvallen” ; dat heb ik in 20 jaar niet gehoord. Twee maanden geleden nieuwe kleren gekocht. Voorheen was het maat XXL wat ik nodig had. Nu kan ik mij verheugen op maat M en zelfs af toe schiet ik in een S.
Ik kreeg geen medicatie voor fibromyalgie, maar wel voor te hoge bloeddruk. De bloeddruk is inmiddels weer oke en mogelijk dat ik binnenkort kan stoppen met die medicijnen. Mijn huisarts was ook heel verbaasd en natuurlijk nieuwsgierig. Ik durf ook veel beter met een ontbloot bovenlijf te lopen en dus weer naar het zwembad! Binnenkort zie ik mijn broer sinds lange tijd en hij zal zeker verrast zijn.
Ik heb ervaren dat jullie veel voor mensen betekenen met fysieke klachten en de wens om af te vallen. Mogelijk kunnen jullie hier meer bekendheid aan geven zodat het nog veel meer positieve reacties oplevert.

Wil je afvallen volgens de Blue Lifestyle principes?

Scroll naar top