Bijzondere verhalen

Omdat de ervaringen vrij persoonlijk zijn, zijn een aantal ervaringen anoniem.

Wierd

Wierd Visser

In februari was er via Facebook een actie en op die manier ben ik opnieuw in aanraking gekomen met The Sportsclub. In het verleden, 12 of 13 jaar geleden, ben ik ook hier actief geweest. Deze actie was voor mij een uitdaging voor 6 weken. Ik was te zwaar en voelde mij lamlendig. In die tussentijd heb ik met mijn vrouw bij een ander fitnesscentrum gesport. Ik doe graag aan hardlopen en pak dat zo nu en dan weer op.
Vind het voor een sportschool wel een bijzondere taak om het interessant te houden voor hun leden. Aandacht blijven geven aan de klant heeft voor mij zeker prioriteit.
Ik had hielspoor en moest heel voorzichtig doen. Ben daardoor bij Jacob terecht gekomen en hij heeft mij goed aangepakt. Het was best een best zware training maar goed te doen. Hij is heel goed in het begeleiden van mensen met fysieke klachten. Ik moest insuline spuiten vanwege mijn diabetes en ben gaan proberen om minder te spuiten, actief te bewegen en anders te eten om te ervaren wat er mogelijk was. Nu ben ik helemaal van de insuline af. Dat resultaat motiveert mij om actief te blijven. Uiteindelijk raakte ik 12,5 k kwijt. Wel contact gehad met het ziekenhuis voor overleg in verband met eventuele risico’s. Nu nog een lichte medicatie nodig, maar ik hoef niet te meer spuiten
Iedereen kan hier terecht en ik voel mij bij The Sportsclub bijzonder op mijn gemak. Je hoeft geen speciale outfit te dragen om je hier thuis te voelen. Ik kreeg hele leuke reacties op mijn gewichtsverlies. Voel mij veel fitter, beweeg me gemakkelijk en heb meer uithoudingsvermogen. Altijd die extra kilo meeslepen daarvan merk ik nu pas hoe lastig dat was. Ben van plan om nog 10 kilo af te vallen en ga nu ook hard lopen. Dat lopen lukt nu ook veel beter doordat ik gewicht ben verloren; voel me top! De instructeurs hadden er ook aardigheid aan om, met het voor mij te volgen schema, de grens voor mij op te zoeken.
Ik had veel kleren die veel te klein waren en schiet er nu met gemak in en natuurlijk ook nieuwe kleding gekocht.

Kortom ik heb een heel positief resultaat behaald en ben nog van plan om zeker meer gewicht te verliezen en fit te blijven.

germa

Germa Scheepstra

Ik ben ongeveer 8 jaar geleden in aanraking gekomen met The Sportsclub. Daarvoor heb ik gesport bij andere fitnesscentra, maar hier kreeg ik weinig begeleiding. Bij The Sportsclub krijg ik wel de juiste begeleiding. Er wordt goed op je gelet, als je een oefening niet helemaal goed doet wordt je hier gelijk bij geholpen. De kinderopvang bij The Sportsclub is ook 1 van de redenen waarom ik bij The Sportsclub sport. Door de kinderopvang is het mogelijk om in de ochtend te sporten.
Na mijn zwangerschappen en het starten met sporten heeft Jacob ervoor gezorgt dat er een goed schema was, waardoor ik de juiste spieren aan het trainen was. Jacob blijft alert tijdens de trainingen en zorgt voor aanpassingen als dat nodig is.
Voorheen deed ik aan teamsporten, maar dit werd lastig in combinatie met mijn werk. Vandaar mijn keuze voor de sportschool. Een van mijn doelstellingen is afvallen en fitter worden. Na mijn 2e zwangerschap viel ik 24 kg af door middel van body support, onder begeleiding van Robert. Helaas kwamen de kilo’s in de zwangerschap er weer bij. Nu na mijn 3e zwangerschap ben ik gestart met body support onder begeleiding van Yvette. De kilo’s zijn er afgevlogen de afgelopen 10 weken. Er is 10 kg af en 20 cm buikomvang. Hierdoor voel ik me een stuk fitter en heb meer energie. Hier wordt ik een blijer mens van, daarnaast ook een leukere moeder. Nu gaan de kilo’s er iets minder snel vanaf, maar het programma is goed vol te houden. Eerst was het wel wennen om meer te eten. Ondertussen ben ik hieraan gewend. Elke 2,5 uur eten, dit moest in mijn systeem, nu geeft mijn lichaam aan dat het tijd is om te gaan eten. Het zijn fijne menu’s waar het hele gezin aan mee kan eten. De mensen in mijn omgeving zien nu ook dat de kilo’s eraf gaan, ik krijg fijne reacties van mensen. Vol enthousiasme vertel ik dan over body support en de goede begeleiding van Yvette. Mijn wens is om nu nog ongeveer 6 kg af te vallen. Daarna wordt het spannend om zonder de menu’s stabiel te blijven. De schema’s geven mij houvast. Ik kan af en toe uit eten gaan, maar maak dan bewuste keuzes.
Op dit moment sport ik in de Milon. Naast mij is ook mijn man gestart met sporten bij The Sportsclub. Ook hij doet de Milon. De Milon is voor mij ideaal. Twee rondjes, 35 minuten en ik heb een deel van mijn training gehad. Daarna altijd nog even 20 minuten cardiotraining.
Kortom: The Sportsclub is een fijne sportschool voor een breed publiek. Er hangt een ontspannen sfeer, zijn vele mogelijkheden en er is een goede begeleiding.
karin van de schuit

Karin van de Schuit

Ik had van te voren geen twijfels want ik was zelf al begonnen met afvallen. Ik wilde zelf nog een behoorlijk aantal kilo’s kwijt en ik wist van mij zelf dat dat niet alleen met minder eten ging lukken. Ik wilde graag mijn hele leefstijlpatroon aan passen. In overleg met Jacob, heb ik gekeken naar een programma die het beste aan zou passen om mijn doelen te bereiken. Vooral de combinatie van wat jullie aanboden, in 8 weken om aan de slag met sporten en voeding, sprak mij aan. Mijn buurman komt ook geregeld bij jullie, en hij was voor mij de stok achter de deur, om toch de stap naar de sportschool te zetten.
Het begin toen ik startte met het sporten en de voeding was dit wel even wennen. Ik was zelf gewend om 1400 calorieen te eten op een dag en toen kwam Robert aan met een menu van 2000 calorieen, maar begon hierdoor weer wat aan te komen, en dat werkte niet echt motiverend, maar samen hebben we gekeken wat uiteindelijk wel bij mij paste. Ik heb besloten om na de acht weken door te gaan met 10 weken om toch meer resultaat te halen en meer af te vallen. Langzaam aan heeft het sporten en de voeding wel effect, alleen niet de aantal kilo’s die ik hiervoor snel verloor. Voordat ik begon met het hele programma met sporten en eten was ik al 25 kilo afgevallen dus gaat het nu wat trager dan in het begin. Maar het weegmoment blijft voor mij de stok achter de deur, die ik nodig heb om door te zetten.
Of ik mij nu nog volledig aan de menu’s houd.? Meestal wel, hier en daar heb ik wel een feestdag gesmokkeld. Maar ja dan hou je er rekening mee en dat is nu ook mijn principe van het omdenken. Je mag best even een keer zondigen maar zolang je er maar rekening mee houd en de volgende dag er wel op aanpast ?
Voor mij was het een drempel om naar de sportschool te gaan omdat ik het idee had van opgepompte getatoeëerde gasten en daar loop ik tussen met m’n overgewicht. Jacob heeft mij de eerste week begeleid ( en nog steeds), en die zei: kijk eens om je heen en je bent niet de enige. Hij zei je moet gewoon omdenken in plaats van te denken “oh god ze kijken allemaal naar me”. Zei hij kan je ook denken “ja daag, ik ben al 30 kilo kwijt en ik ben hier om er verder aan te werken” dan heb je een hele andere instelling.
Wat heeft het persoonlijk voor mij betekent? Ja echt een gevoel van kijk eens ik kan het dus wel! Het geeft mij zelfvertrouwen en meer energie. Ik dacht altijd ik werk al de hele dag dus ik heb energie zat maar nu denk ik ooh ik kan voor het werk nog wel even sporten. Voorheen dacht ik, ik heb avond dienst, maar even rustig aan voor ik moet beginnen. Maar serieus je krijgt van het sporten echt heel veel energie voor terug.
Hoe reageert jouw omgeving? Het motiveert enorm, omdat het nu zichtbaar wordt, omdat ik nu al 40 kilo kwijt ben, dus dat gaat wel opvallen dus en dat motiveert mij juist om door te gaan. Ik doe het niet voor mijn omgeving maar het is ook wel leuk dat mensen in de sportschool het gaan zien, ze zeiden zelfs: “je krijgt al echt een smal bekkie.” Dat motiveert wel om door te gaan!
Gerda Renkema

Gerda Renkema

Via Facebook hoorde ik van de actie. In januari begonnen en inmiddels ben ik 25 kg kwijt. Met Milon en Body Support.
Mijn vader sport hier en ik kreeg daardoor zijn ervaringen altijd mee. Toen ik van de actie met BS hoorde dacht ik nu ga ik het echt doen met begeleiding. Tot eind juli BS gedaan met evaluaties en ik volg de voedingsadviezen nog steeds. Vind het nu ook gemakkelijk vol te houden. Mijn spijsvertering is ook veranderd en de behoefte aan zoet is heel erg afgenomen. Ik kom er niet meer aan. Het is net of het tussen je oren heel anders is. Positieve mind set. Veel meer bewustwording. Best wel heel streng voor mijzelf geweest. Als je dan resultaat ziet motiveert dat bijzonder. Het gaat bij je leven horen. Daar stap ik niet meer vanaf. Soms lastig als je ergens bent. Geen twijfels gehad om eraan te beginnen. Er waren goede voorbeelden van resultaten en ik had ook geen twijfels om deze sportsclub binnen te stappen. Wel gehad elders; maar hier niet.
Voel mij veel fitter nu. Robert gaf als voorbeeld stel dat je al die extra kilo’s die je nu kwijt bent de hele dag mee zou moeten dragen. Ik had ook veel fysieke klachten; b.v. mijn heupen en knieën. Nu niet meer. Het is veel leuker om kleding te passen. Wil er graag nog 2 of 3 kilo af. Sporten is voor iedereen belangrijk, je voelt je veel prettiger. Iedereen kan hier terecht. Het is voor een breed publiek. De mensen die je hier sporten zijn wel een afspiegeling van de maatschappij. Bij Basic Fit voelde ik mij bekeken. Vind het hier heel fijn en gezellig. De sportinstructeurs zijn ook hartelijke en enthousiast. Begeleiding is heel belangrijk geweest om gemotiveerd te blijven. Het resultaat heeft mij ook veel meer zelfvertrouwen gegeven. Mijn man zegt: “je bent veranderd je laat je meer zien, en bent niet meer geremd”. Hij moest er zelfs een beetje aan wennen. Omgeving reageert heel positief. Ze vinden mij heel standvastig. Mensen herkennen me soms eerst niet eens; “is ze dat wel? o ja toch Gerda”.
Ik heb een gezondheidsscan gedaan op het werk. Bloedruk, hartslag en cholesterol; allemaal naar de juiste waarden gegaan.
Mijn ervaring met de Milon is heel positief omdat dat het intensief is en weinig tijd kost.
HendrikvdKlok1

Hendrik van der Klok

Naar aanleiding van een bedrijfsongeval met als gevolg een operatie moest ik op advies van de behandelend arts een sportclub zoeken. Ik heb meerdere bezocht en hier werd mij aangeboden waarnaar ik op zoek was. Jacob heeft ervoor gezorgd dat ik met een prima schema bij de fysio gym mijn arm bijna helemaal weer kon strekken en ook een deel van de kracht terug kwam. Toch blijft er tot nu toe een lichte beperking; wel een hele goede verbetering. Na 7 maanden kon ik mijn werk weer oppakken. De prognose was dat het ongeveer 1,5 jaar zou duren voordat ik mijn werkzaamheden kon hervatten. Je krijgt hier een deskundige begeleiding. Ik vind sporten in een groep heel leuk. We hebben elkaar goed te leren kennen en zijn ondertussen een beetje familie van elkaar geworden. Met koffie of thee is er altijd een heel gezellig moment na de les. Ook motiveren wij elkaar. Ik was tot nu toe niet actief op het gebied van sport, maar vanwege het advies er toch aan begonnen.
Ook nog de afvalcursus (Body Support) gedaan. Ondertussen ben ik 9 kilo afgevallen; 13 weken geleden begonnen en werk er hard aan. Zeker 2 x per week bezoek ik The Sportsclub. Wat betreft de voeding is het in principe regelmatig eten maar dat is lastig omdat ik in een 5 ploegen dienst werk. Ik let vooral op het aantal calorieën per dag. Elke week heb ik een evaluatie met Yvette. Toen ik ging starten met de Body Support gebeurde er in het begin niet zoveel. Langzaam aan ging ik gewicht kwijt raken. Mijn partner doet ook mee. Ik kook; ze moet dus wel mee doen en heeft ook resultaat.
De tijden dat ik hier sport zie ik over het algemeen de wat ouderen en is het redelijk rustig in de club. ‘s Avonds is het veel drukker. Iedereen kan hier terecht om te gaan sporten. De bezoekers zijn wel een afspiegeling van de samenleving. Ik ben van plan de Milon Cirkel mogelijk nog een keer te proberen.
Het afvallen betekent voor mij persoonlijk dat ik mij veel gezonder voel. Vanwege een te hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol moest ik kilo’s kwijt en dat is nu bijzonder goed gelukt.
Ieder half jaar ga ik naar de huisarts voor controle. Dat is voor mij ook een goede reden om te blijven sporten. Het doel is om binnen 1 jaar nog 10 kilo aan gewicht kwijt te raken. Gewicht verliezen rond de buik gaat wel moeilijk maar inmiddels gaat mijn eigen veters strikken weer perfect. Mijn omgeving valt het wel op; vooral de kleinkinderen. Kreeg nog weleens de opmerking “opa wat heb jij een dikke buik”. Ze zien mijn buik nu niet meer. Kortom ik ben heel tevreden en sport hier naar tevredenheid met goede resultaten.
Auke

Auke Veenstra

Ik was op zoek naar een sportactiviteit onder begeleiding met de nodige deskundigheid i.v.m. mijn ziekte fibromyalgie. Ik was ook van plan om met mijn gewicht aan de slag te gaan. Twee jaar geleden ben ik hier ook geweest, ben toen afgehaakt. Kreeg geen goede uitleg van de instructies. Wilde het uiteindelijk toch nog een keer proberen. Begin dit jaar kon ik niet eens uit de auto komen vanwege mijn fysieke klachten. Bij Ortius te Heerenveen ben ik ook begeleid. Stress was voor mij moeilijk te hanteren en is van invloed op mijn ziektebeeld. Toen kwam er duidelijk een verbetering.
Veel onverklaarbare klachten. Ook veel last van mijn voeten. Toen ik hier begon kwam ik in aanraking met Jacob; ik kreeg duidelijke uitleg en had een goede klik met hem. In de fysiogym groep heb ik een aantal keren meegedaan en kreeg daarna mijn eigen schema. De gezelligheid in de groep ervaar ik als heel positief.
Mijn ervaringen tot nu toe zijn fantastisch. Ik wil hier nooit weer weg. De ondersteuning die Jacob geeft is heel bijzonder. Daarna kreeg ik contact met Robert voor de voedingsbegeleiding. Ik wist dat mijn klachten zouden verminderen bij gewichtsverlies en dat daar zeker een hele uitdaging lag. “Ik voel mij nu echt super” en mijn zelfvertrouwen is terug. In april van dit jaar was ik 95 kilo en inmiddels is de 81 kilo bereikt. Hierbij is het vetpercentage ook goed verlaagd. Bij mijn vorige werkgever werd mijn contract van 30 uur per week niet verlengd omdat de fysieke klachten dat niet toelieten. Door te sporten en een veel betere conditie ben ik inmiddels van werkgever veranderd en heb een contract van 40 uur per week in de dagdienst en kan ik die baan heel goed aan. Had destijds ook niet genoeg ontspanning en kon mijzelf niet opladen. De eigenschap om altijd voor iedereen klaar te staan heb ik nu ook beter onder controle.
Mijn vriendin traint hier ook; 9 kilo afgevallen. Natuurlijk neem ik af en toe een tussendoortje en is een biertje op zijn tijd echt genieten. Heb de rust en regelmaat gevonden en voel mij gelukkig. Bij The Sportsclub is veel betrokkenheid onder het personeel. Altijd vriendelijk en de aangeboden evaluaties zorgen voor motivatie. Ik adviseer mensen om hier naar toe te gaan. Deel mijn ervaringen ook in mijn omgeving. Het scheelt ook bij het inkopen doen. Het is over het algemeen alleen voeding wat we kopen. Het heeft persoonlijk veel voor mij betekend.
Mijn omgeving is de verandering natuurlijk ook niet ontgaan. Mijn buurman was altijd super slank. Hij had een leuk jasje. De afspraak was dat als ik rond de 80 kilo zou zijn het jasje naar mij ging. Nu dat is gelukt. Samen op de foto gegaan; dat voelde geweldig. “Je moet niet meer afvallen” ; dat heb ik in 20 jaar niet gehoord. Twee maanden geleden nieuwe kleren gekocht. Voorheen was het maat XXL wat ik nodig had. Nu kan ik mij verheugen op maat M en zelfs af toe schiet ik in een S.
Ik kreeg geen medicatie voor fibromyalgie, maar wel voor te hoge bloeddruk. De bloeddruk is inmiddels weer oke en mogelijk dat ik binnenkort kan stoppen met die medicijnen. Mijn huisarts was ook heel verbaasd en natuurlijk nieuwsgierig. Ik durf ook veel beter met een ontbloot bovenlijf te lopen en dus weer naar het zwembad! Binnenkort zie ik mijn broer sinds lange tijd en hij zal zeker verrast zijn.
Ik heb ervaren dat jullie veel voor mensen betekenen met fysieke klachten en de wens om af te vallen. Mogelijk kunnen jullie hier meer bekendheid aan geven zodat het nog veel meer positieve reacties oplevert.

Benieuwd of The Blue Lifestyle Club bij jou past?

Benieuwd of wij je kunnen helpen met je doel? Denk aan afvallen, meer energie, mooier lichaam of medische klachten of gewoon gezond oud worden. Maak vrijblijvend kennis met ons tijdens een gratis proeftraining.

Scroll naar top